Frederique wint zilver in het teamtoernooi op de Paralympics!

Wat zijn we als TTV Stiphout bijzonder trots op ‘onze’ Frederique! Behaalt ze zomaar even een zilveren medaille op de Paralympische Spelen in Tokio!

Waar ze ons eerder verraste met de mededeling dat ze naar Tokio mocht, verbaasde ze iedereen door, samen met Olympisch kampioen Kelly van Zon, zilver te winnen in het teamtoernooi.

Eerder had ze in het individuele toernooi al laten zien flinke progressie te hebben gemaakt. Ook al waren de tegenstanders nog wat te sterk, toch snoepte ze regelmatig een game af. En dat terwijl ze zich niet rechtstreeks voor het toernooi had geplaatst.

In het teamtoernooi lag de sleutel tot de finale vooral in het dubbelspel. Samen met Kelly een hele opgave, want ze hadden nog nooit samen gedubbeld! Zowel in de eerste ronde als de halve finale werd het dubbel gewonnen. In de halve finale speelde Frederique tegen de tegenstander van Kelly in haar enkelspelfinale zeker niet onverdienstelijk. Ze verloor met 1-3, maar als ze de 4e game had gewonnen (ze verloor deze nipt met 11-13) was de wedstrijd al gespeeld geweest.

In de finale was duidelijk dat China (nog) een maatje te groot was. Maar de Chinezen mogen zich alvast wel zorgen maken voor over 3 jaar, als de Paralympics in Parijs zijn…

Niet alleen achter de tafeltennistafel konden we genieten van Frederique. Wat te denken van haar sportieve uitstraling, de persoonlijke PR die ze had opgezet (mooie facebookpagina, zie hiernaast) en natuurlijk het geweldige interview met NOS Studio Sport. Het maakte ons allemaal nóg trotser!

Klik de link hieronder voor het artikel van de NOS met o.a. het interview:

https://nos.nl/collectie/13872/artikel/2396136-wekdienst-tokio-medaillestorm-gaat-liggen-de-groot-bereikt-unieke-tennisfinale

Over de auteur

Door ben / Administrator, bbp_participant op sep 07, 2021

nl_NL