Fijn dat je interesse hebt in TTV Stiphout! Graag geven wij meer informatie over onze tafeltennisvereniging.

1. Algemeen

Tafeltennisvereniging Stiphout is één van de grotere tafeltennisverenigingen van Nederland. Haar doelstelling is zoveel mogelijk mensen plezier te laten beleven aan de tafeltennissport. Dat kan zijn op recreatieve basis of met een meer prestatiegerichte instelling. Om dit doel te bereiken biedt de vereniging goede trainingsfaciliteiten en organiseert ze in een aangename en ontspannen sfeer allerlei activiteiten.

Sinds 1988 heeft de vereniging een zelf gebouwde en in eigendom zijnde tafeltennisaccommodatie in gebruik: TAFELTENNISCENTRUM ‘STIPHOUSE’, uiteraard met kleedlokalen, prima douches en bovendien een hele gezellige kantine.

Het volledige zaaladres hiervan is: Braakweg 30, 5708 JK Helmond (Stiphout)

2. Recreatief tafeltennis

Om de recreatiesporters extra te stimuleren zijn er wekelijks drie speciale gelegenheden voor in het bijzonder de seniorenrecreanten:

  • Op woensdagochtend vindt het zogenaamde overdagrecreantentafeltennis plaats. Van 09.00-12.00 uur slaat deze groep recreanten, bestaande uit mannen en vrouwen, met name 50+ maar ook andere belangstellenden, een balletje in een gezellige en sportieve ambiance
  • Op donderdagochtend van 09.00-12.00 uur is er de mogelijkheid voor overdagrecreanten (voor zowel beginners als gevorderden) om training te volgen, onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Dit uiteraard ook in een gezellige sfeer
  • Op donderdagavond is er vanaf 20:00 uur de mogelijkheid om vrij te spelen voor alle senioren vrij spelen.

3. Lidmaatschap

Informatie over het lidmaatschap en de kosten, die hieraan verbonden zijn vindt je terug onder het tabblad ‘clubinfo – contributie’. Senior- en jeugdleden krijgen de mogelijkheid om te trainen (zonder extra kosten) en kunnen aan alle interne toernooien deelnemen (meestal gratis deelname). Overdagrecreanten kunnen één keer per week tafeltennissen, op woensdag of donderdag. Ook overdagrecreanten kunnen aan alle interne toernooien deelnemen.Het ondersteunend lidmaatschap biedt enkele extra’s: je kan deelnemen aan interne toernooien, zoals de clubkampioenschappen, het Paashaastoernooi, het Olieboltoernooi en vriendschappelijke wedstrijden. Daarnaast krijg je ook de digitale versie van het clubblad toegestuurd met nieuws en wetenswaardigheden uit de vereniging. Een mooie manier om binding te hebben met de club.

4. Strippenkaarten

Je kan, vóórdat je besluit definitief lid te worden, starten met een strippenkaart. Hiermee kun je 10x spelen en/of trainen. Indien je daarna besluit door te gaan wordt er van uitgegaan dat je je inschrijft als lid van TTV Stiphout.

5. Trainingen

In beginsel krijgen alle jeugd- en seniorenleden, die dat wensen, één keer per week training van gekwalificeerde tafeltennistrainers. Voor wedstrijdsporters bestaat de mogelijkheid voor een tweede keer training. Ook mensen met een ‘strippenkaart’ kunnen deelnemen aan de trainingen. Onder ‘clubinfo – openingstijden’ vindt je een actueel overzicht van de indelingen van de diverse speeldagen en trainingsgroepen. Tevens zijn de namen vermeld van de contactpersonen die de trainingen regelen en indelen. Indien je training wilt volgen, informeer dan bij de betreffende trainer naar de mogelijkheden.

6. Competitie

Leden die hiervoor belangstelling hebben, kunnen in teamverband deelnemen aan de competitie van de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) en/of van de Tafeltennis Liga Eindhoven (TLE). Elk voorjaar en elk najaar worden NTTB- en TLE-competities gespeeld, bestaande uit doorgaans 10 wedstrijden (5 thuis- en 5 uitwedstrijden). Je kunt je voor deze competities aanmelden bij één van onze wedstrijdsecretarissen. Hun namen en telefoonnummers staan in ons clubblad. Voor de deelname aan de competitie voor zowel de NTTB als de TLE worden de kosten doorberekend.

7. Toernooien

Naast het deelnemen aan trainingen en competitie(s) is het mogelijk in te schrijven voor allerlei toernooien of andere wedstrijdvormen, welke door andere verenigingen, de NTTB, of de TLE worden georganiseerd. Ook in ‘Stiphouse’ worden regelmatig tafeltennistoernooien gehouden voor eigen leden. Voor informatie kun je inlichtingen inwinnen bij diverse commissieleden (zie het clubblad voor contactpersonen). Daarnaast is het raadzaam de informatie die op de prikborden wordt aangegeven te volgen en het clubblad te raadplegen.

8. Informatievoorziening

Het Bestuur communiceert met de leden via verenigingsmailingen, deze website en het clubblad ‘KLUTS’. Het clubblad verschijnt vijf keer per jaar. Dit blad ontvang je per e-mail (gratis) en bevat actuele informatie over tafeltennis in het algemeen en over TTV Stiphout in het bijzonder. Daarnaast kun je informatie over tafeltennis vinden op onder meer onderstaande websites: NTTB: www.nttb.nl, NTTB afdeling ZuidWest: www.nttb-zuidwest.nl, TLE: www.ttle.nl, Tafeltennis algemeen: www.tafeltennis.nu.Het e-mailadres van TTV Stiphout voor algemene correspondentie is info@ttvstiphout.nl.

9. Activiteiten commissie

Naast tafeltennis is TTV Stiphout ook actief op andere terreinen. Er worden regelmatig andere verenigingsactiviteiten georganiseerd, zoals feestavonden, trainingsweekend voor de jeugd, kaartavond, vrijwilligersavond etcetera.

10. Statuten, Huishoudelijk Reglement en Verenigingsplan

Omdat de vereniging met vele taken bezig is, is het noodzakelijk dat een aantal afspraken zijn vastgelegd in de statuten en het Huishoudelijk Reglement. Een kopie van deze documenten kan men op aanvraag inzien. Het Verenigingsplan wordt op verzoek gemaild. Het aanvaarden van het lidmaatschap van onze vereniging houdt in dat je je conformeert aan de regels en afspraken zoals vastgelegd in deze regels en richtlijnen.

11. Kleding en materialen

De clubkleuren van TTV Stiphout zijn rood en zwart. Dat is te zien in het gebouw (kleedkamers, afrastering), het clubblad en de kleding. Een rood shirt met opdruk ‘TTV Stiphout’ is tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar; een zwarte broek of rokje is tegen inkoopprijs verkrijgbaar. Tafeltennisbatjes dienen door de leden zelf te worden aangeschaft. Vooral beginners raden wij aan geen batje te kopen in een normale sportzaak of speelgoedwinkel, maar via onze sponsor Posno Sport aan te schaffen. Binnen TTV Stiphout is een contactpersoon die deze spullen voor je kan bestellen en je voorziet van een goed advies.

In de sportzaal is het alléén toegestaan om met sportschoenen met schone zolen die niet afgeven te spelen. 

12. Ten slotte

Hopelijk heb je een positieve indruk gekregen van Tafeltennisvereniging Stiphout. Indien je lid wilt worden, eventueel nadat je enkele (maximaal 3) keren geheel vrijblijvend hebt getafeltennist en geproeft van de sfeer in ‘Stiphouse’, vul dan het Inschrijfformulier (kan ook online!) en de Doorlopende Machtiging in. Lever dit in bij een trainer of bij één van de bestuursleden. Deponeren in het postvak ‘ledenadministratie’ in de kantine kan ook. Inscannen en mailen naar ledenadministratie@ttvstiphout.nl kan natuurlijk ook.

Wij heten je van harte welkom bij TTV Stiphout en wensen je een aangename, sportieve tijd toe als lid van onze mooie vereniging!

Met sportieve groet,

Bestuur TTV Stiphout

nl_NL