Frederique van Hoof naar Paralympische Spelen Tokio!

TTV Stiphout speler Frederique van Hoof gaat samen met Kelly van Zon deel nemen aan de Paralympische Spelen deze zomer. Voor Frederique wordt het haar eerste Paralympische Spelen. 

Droom
Sinds 2019 richtte Frederique van Hoof zich op de Paralympische Spelen in Parijs in 2024. Echter is haar droom eerder uitgekomen. Aan Tafeltennis.nl vertelt ze: “Ik ging helemaal uit mijn dak toen ik vernam dat ik naar Tokio mocht. Ik wist al sinds mei dat de kans er was, maar hield het nieuws zelfs stil voor mijn familie en vrienden. Mijn zomervakantie en vele afspraken met vriendinnen moest ik al wel afzeggen. Ik ben blij dat ik eindelijk kan vertellen dat ik een goede reden heb daarvoor, haha.”

Frederique vindt het een eer om met Kelly van Zon samen te gaan spelen in het teamtoernooi. Ze zegt: “Ik heb veel bewondering en respect voor haar en kan veel van haar leren. We hebben een goede band en hopelijk gaat het dubbelen ons ook goed af. Het gaat sowieso een geweldig avontuur worden. Het is jammer dat mijn familie niet naar Japan mag komen, maar hopelijk zien ze me wel spelen in Parijs in 2024.”

Mede dankzij de Johan Cruyff Foundation kon Frederique de stap naar topsport maken.  Lees meer over haar verhaal en de samenwerking tussen de NTTB en de JCF.

Heel veel succes Frederique!
Wij zijn als TTV Stiphout hartstikke trots dat ‘onze’ Frederique naar Tokio mag. We weten dat ze er ontzettend hard voor heeft gewerkt en dat ze dit meer dan verdiend heeft. Namens TTV Stiphout wensen wij Frederique heel veel succes en plezier tijdens de Paralympische Spelen!

De Paralympische Spelen worden gespeeld van 24 augustus tot en met 5 september 2021. Bekijk alle informatie op de website van de ITTF.

Bron: https://tafeltennis.nl/teamnl/frederique-van-hoof-en-kelly-van-zon-als-duo-naar-tokyo/

Over de auteur

Door ben / Administrator, bbp_participant op jul 01, 2021

nl_NL